ŠEIMA – ŠEIMAI

Projektas pradėtas 2022 kovo 22 d. Projektą inicijavo Vilniaus arkivyskupijos šeimos centras, o palaiko jį visi šeimos centrai. 

Džiaugiamės, kad visų bendromis pastangomis buvo sujungta net 480 Lietuvos ir Ukrainos šeimų! AČIŪ JUMS!

 

PARAMOS TRUKMĖ – 6 MĖNESIAI

PARAMA = 100 EUR PER MĖNESĮ + NEĮKYRI PALAIKYMO ŽINUTĖ

Jūs ar bendraminčių būrelis galite paremti iš karo zonos pabėgusią Ukrainos gimdyvę. Sutikite, kad iš karo zonos pabėgusios mamos yra nepavydėtinoje situacijoje. Detaliau apie projektą pasakoja jo sumanytojai iš Vilniaus arkivyskupijos šeimos centro čia. O šiame video  apie projektą kalba Natalija iš Odesos, dabar gyvenanti Vilniuje.

Žingsniai, kuriuos turite nueiti, jei norite paremti gimdyvę:

  1. Jei jums per daug 100 Eur per mėnesį, – suraskite bendraminčių būrelį, kad sudėtumėte 100 Eur ir išrinkite kontaktinį asmenį, kuris susirašinės ir persiųs pinigus gimdyvei.
  2. Jei remiate asmeniškai, tai jūs, o jei remia grupelė, – tai kontaktinis grupelės asmuo užpildo šią anketą. Tada projekto darbuotojai jums atsiųs mamos iš Ukrainos patikrintus kontaktus, bei trumpas instrukcijas – kaip geriausia pervesti pinigus, koks galėtų būti pirmasis laiškas, kurioje platformoje geriausiai versti tekstus, jei norite parašyti rusiškai ar ukrainietiškai, o nemokate. Vilija atsakys į visus jums iškilusius klausimus. 
  3. Rašote laiškutį mamai ją nepaprastai pradžiugindami, paklausiate kaip pervesti pinigus, palinkite taikos 😊
  4. Mama jums atsako, pagal jos nurodytus duomenis padarote pavedimą. Jei kyla klausimų ar neaiškumų – klausiate mamos arba projekto darbuotojų. 
  5. Sekantį mėnesį vėl pervedate pinigus, parašote žinutę.
  6. Paramos pabaiga yra šeštasis pinigų pervedimas. Mamos Ukrainoje žino, kad jūsų parama tęsiasi šešis mėnesius. Jūs po šešių mėnesių tiesiog nebesiųsite paramos. Jei norėsite – bendrausite toliau, jei norėsite nutrauksite bendravimą.

DAŽNAI UŽDUODAMI KLAUSIMAI

  • Jeigu aš nemėgstu bendrauti? Rašykite labai trumpus laiškučius. Mamos irgi ne visada turi laiko, jėgų ir galimybių bendrauti, kartais gali atskleisti tik būtiniausius savo duomenis.
  • Kaip atrenkamos mamos? Pagal tris kriterijus: pabėgo iš karo zonos,  tikrai reikia paramos, tuoj gimdys ir/ar jos kūdikėliui ne daugiau nei du mėnesiai.
  • Kas atrenka mamas? Mamas atrenka ir kiek įmanoma patikrina Natalija (pabėgusi nuo karo į Vilnių), gydytoja iš Vinicos gimdymo namų, bei  Ukrainos stačiatikių bažnyčios įsteigtas „Poltavos neabejingųjų batalionas“.
  • Kaip man žinoti ar mano pinigai naudojami tinkamai? Šiame projekte remiamės pasitikėjimu. Iš mamų neprašomi nei čekiai, nei pirkinių fotografijos. 
  • Ar galima iš karto pervesti 600 Eur? Ne, nes 100 Eur atitinka apytiksliai minimalų atlyginimą Ukrainoje. Esant nestabiliai situacijai ir skurdui, gavus  didelę lėšų sumą, gali kilti minčių išleisti pinigus neapgalvotai. Pusę metų pervedami pinigai ir palaikymo žinutės – pats procesas –  sukelia viltį, saugumo jausmą ir padeda kurti savo gyvenimo perspektyvą.
„Tai Dieviškas projektas. Toje tamsoje tai TOKS šviesos spindulys. Mamos negali patikėti, kad iš niekur ateina tokia pagalba.“ 
Projekte dirbanti Natalija iš Ukrainos.

 

Apie projektą:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *