Popiežius Pranciškus ragina šeimas keliauti drauge kasdienybėje. Ypač ragina šeimas neužsidaryti iškilus sunkumams. Kreipkitės į artimiausią šeimos centra, parapiją – arba jums padės, arba nukreips, kur jums galėtų pagelbėti tinkamiau.

Šiais Šeimos metais Popiežius Pranciškus pažadėjo 10 video įrašų apie šeimą. Šie įrašai  yra skirti kiekvienai šeimai. Atidžiai peržiūrėjus video įrašą ir perskaičius jį lydinčią medžiagą, atrasite, kad popiežius šeimas kviečia paprastam, bet būtinam dalykui – gilesniems pokalbiams. Pirmasis vaizdo įrašas ir gidas. Antrąjį video įrašą ir jį lydinčią medžiagą nagrinėsime birželio 17d. 19 val. Pokalbiai ir diskusijos vyks zoom platformoje. Laukiame jūsų iš bet kurios pasaulio šalies. Daugiau informacijos ir registracija yra čia. Susipažinkite  su antruoju video įrašu „Šeima Dievo Žodžio šviesoje“. Antrajam vaizdo įrašui skirtas Antrasis gidas. Susipažinkite – gide rasite keturias temas, nuostabias maldas ir pokalbius klausimams. Kartą savaitėje paskirkite valandėlę neskubriam polabiui, atsakykite tik į vieną klausimą, tikrai apsimokės:

  • Atsiverskite ir kartu peržvelkite vestuvių albumą… Prisiminkite, kas paskatino jus įsimylėti būsimą sutuoktinį ar svajoti apie judviejų būsimą šeimą? Pasikalbėkite.
  • Pagalvokite, ar kada nors pasitaikė sutuoktiniui/sutuoktinei patirti vienatvės akimirkų dėl mano elgesio? Pasikalbėkite apie tai. O vaikams? Paklauskite jų.
  • Kaip Viešpaties dėka mūsų šeima buvo vaisinga šiais metais? Vaikais, projektais, atradimais…?
  • Kaip ir kur patiriu Dievo buvimą kasdienybėje?