ŽURNALAS SUŽADĖTINIAMS „MŪSŲ SANTUOKA BAŽNYČIOJE“
Žurnalas yra apie Santuokos sakramento liturgiją – t.y. apie viską kas vyksta bažnyčioje vestuvių dieną. Šiame žurnale yra priesaikos tekstas, visi skaitiniai (jie yra ir internete daugelio parapijų svetainėse), visuotinė malda, keletas praktinių patarimų.
Popierinis leidinys tam, kad pora, besirengianti Santuokos sakramentui galėtų įsigilnti į tai kas vyks bažnyčioje jų vestuvių dieną. Be, abejo šis leidinį galima naudoti santuokos metinėms, prisimenant skaitytus tekstus (su laiku tie skaitiniai skamba vis kitaip), galima žurnalą išsaugoti savo vaikams ir anūkams, kad jie žinotų, ką gi tėvai skaitė ir kaip prisiekė bažnyčioje vestuvių dieną.
NAUDOJIMAS
Paprastai kunigas sprendžia kaip bus su skaitiniais ir visuotine malda – tad pirmiausiai svarbu su juo išsiaiškinti ar jis paskiria skaitinius ir visuotinę maldą ar sužadėtiniai gali patys pasirinkti.
A. jei kunigas nurodo kokie skaitiniai bus skaitomi, kokia visuotinė malda – pasižymėkite juos šiame leidinyje ir ne kartą tuos skaitinius ir maldavimus perskaitykite iki vestuvių dienos. Nes TĄ DIENĄ sunku atsiminti pirmą kartą girdimą tekstą, o juolabiau jį išgyventi kaip prasmingą ir artimą.
B. Jei skaitinius rinksitės patys – tai perskaitę visus galimus skaitinius – išsirinksite judviem labiausiai patinkančius (susiderinti kartais yra reikalų), bet tai prasmingas užsiėmimas, ruošiantis Santuokos sakramento priėmimui.
KUR RASTI, KAIP ĮSIGYTI?
A. Kai kurie kunigai dovanoja sužadėtiniams šiuos žurnalus, susitikdami aptarti Santuokos sakramento klausimus.
B. Šeimos centruose, Sužadėtinių kursuose.
C. Lietuvos šeimos centre (kreiptis leidyba.lsc@gmail.com; sutarsime ar atsiųsti ar sutartu laiku užeisite įsigyti į Papilio 5 (Kaune), Aušros vartų 12, Vilniuje. Kaina 3 Eur ir siuntimo išlaidos).
D. Knygynuose: „Katalikų pasaulio“ knygyne (Šventaragio g. 4), Vilniuje bei Šv. Kazimiero knygynas Kaune (Vilniaus g. 3).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *